Inzerovat zde
Inzerovat zde
Inzerovat zde

Rybářská kuchařka

Seznam receptů na kvalitní pokrmy z ryb.

Inzerovat zde
  • Tresčí filé s bazalkovou omáčkou

    Tresčí filety má mnoho z vás i v mrazničce a tak není problém rychle uvařit zajímavou večeři.
    05. 02. 2020

  • Námořnické mušle

    Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a pokrájenou cibuli zesklovatíme. Přidáme mušle, petrželku nasekanou nebo v celku, víno, tymián, bobkový list, pepř a zakryjeme pokličkou.
    05. 02. 2020

  • Losos, česnek, petrželka

    Na tuto rychlovku zakoupíme porce lososa podle velikosti jaká nám vyhovuje. Může to být filet nebo podkova.
    05. 02. 2020

  • Zapečené mušle

    Nejdříve si připravíme bylinkové máslo. Změklé máslo dobře smícháme s nasekaným česnekem a petrželkou, můžeme přidat i šalotku. Osolíme a opepříme podle chuti.
    05. 02. 2020

  • Avokádo s majonézou a krevetkami

    Avokádu velmi sluší kombinace s majonézou, nejlépe tou domácí, dochucenou vinným octem, šalotkou a česnekem.
    05. 02. 2020

  • Žabí stehýnka

    V mrazáku máme vždy nějaký ten balíček stehýnek a není problém je připravit kdykoliv během roku. Jak na ně? Opět velmi jednoduše...
    05. 02. 2020

  • Kapr na cuketách s bylinkami a bílým vínem

    Kuchyňsky upraveného kapra jsem naporcovala na podkovy a krátce je marinovala v bílém víně smíchaném s nahrubo nasekanými bylinkami.
    05. 02. 2020

  • Filety z platýse s přelivem s bílým vínem a šalvějí

    Z platýsů jsem připravila filety – z každé ryby jsem získala 4 kousky. Hlavy a páteře jsem zmrazila a využiju je později, například při vaření „bujabézy“.
    05. 02. 2020

  • Uzený sleď s bramborem

    Zakoupeného uzeného sledě zabalíme do alobalu. Stejně tak zabalíme brambory. Na rozžhavené uhlíky položíme bramborové balíčky a pečeme asi 20 minut.
    05. 02. 2020

  • Losos rychle a zdravě

    Zapékací misky jsem vymazala olivovým olejem, vyložila kolečky citrónu a posypala drceným pepřem. Na citrón jsem položila porci lososa, kolem nasypala krátce povařené brambory a vše lehce osolila.
    05. 02. 2020

  • Rybí terina s olivami

    Rybu uvaříme a pečlivě odstraníme kostičky. K uvařené rybě přidáme olivy a vše rozmixujeme. Do směsi vmícháme několik lžic majonézy, nejlépe domácí. Množství upravíme podle naší chuti.
    05. 02. 2020

  • Mořský jazyk s fenyklem

    Z fenyklu odstranit vrchní tuhou vrstvu a nakrájet na nudličky. Mrkev oloupat a nastrouhat nahrubo. Nakrájet šalotky.
    05. 02. 2020

  • Tatarák ze dvou druhů lososa

    Oba druhy lososa nakrájíme nadrobno. V misce je zakapeme citrónovou šťávou podle chuti a přistrouhneme i trochu kůry.
    05. 02. 2020

  • Rybí filety se šalotkovo-hořčičnou omáčkou

    Rybí filety očistíme. Prstem přejedeme po hřbetu filetu, pinzetou odstraníme případné kosti a rybu osušíme. Pokapeme citrónovou šťávou, opepříme a osolíme.
    05. 02. 2020

  • Uzené rybí filety - losos

    Filety vložíme do kastrolu, zalijeme mlékem, aby byli potopené a vaříme 4-5 minut na mírném ohni doměkka.
    04. 02. 2020

  • Smažený pstruh

    Pstruhy zbavíme hlavy , ocasu a všech ploutví. Pstruhy osolíme, pokapeme citrónem a necháme proležet.
    04. 02. 2020

  • Smažený marinovaný kapr

    Osušené porce kapra osolíme pokapeme citrónem, dáme do chladna a zatím si připravíme marinádu. Všechny přísady promícháme. Porce kapra postupně namočíme v marinádě a naskládáme do mísy.
    04. 02. 2020

  • Smažený kapr

    Porce kapra osolíme, pokapeme citronem a dáme do chladna. Můžeme to udělat den předem, nebo aspoň 1 hodinu před další úpravou.
    04. 02. 2020

  • Smažené krabí tyčinky

    Nerozmrazené krabí tyčinky osolíme obalíme v hladké mouce, rozšlehaných osolených vejcích a v rozdrcených corn flakes.
    04. 02. 2020

  • Pstruh s vejci

    Pstruha osušíme, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli v chladu proležet. Pstruha osmažíme na oleji z obou stran, aby byl hotový.
    04. 02. 2020

  • Pstruh po trampsku

    Pstruha osolíme, okmínujeme, pokapeme citrónovou šťávou uvnitř i na povrchu a necháme chvilku odležet.
    04. 02. 2020

  • Pstruh po mlynářsku

    Pstruhy pokapeme citronem, posolíme a necháme proležet. Do mouky dáme trochu papriky a v té pstruhy obalíme. Papriku nakrájíme na proužky.
    04. 02. 2020

  • Pstruh plněný cibulí se slaninou

    Pstruhy předem pokapeme citrónem, osolíme, opepříme a necháme v chladnu odležet. Cibuli nakrájíme na obloučky, slaninu nakrájíme na plátky.
    04. 02. 2020

  • Pstruh pečený na slanině

    Pstruhy předem pokapeme citrónem, osolíme a opepříme. Do pekáčku nebo ohnivzdorné mísy položíme na dno plátky slaniny, posypeme pokrájenou cibulí a drceným bobkovým listem.
    04. 02. 2020

  • Pangasius v žemlové krustě

    Pekáč vyložíme pečícím papírem. Pangásia osolíme, položíme do pekáčku na pečící papír a trošku pokapeme olivovým olejem. Dáme do trouby 180 - 200°C na 5 - 10 minut.
    04. 02. 2020

  • Losos Aljaška s citronovou omáčkou

    Koupíme filety z lososa, načtvrtíme, nasolíme, posypeme směsí koření, opatrně zakápneme olivovým olejem a necháme odležet.
    04. 02. 2020

  • Kapr zapečený se sýrem

    Napřed kapra pokapeme citronem, posolíme a necháme proležet. Do tukem vymazaného pekáče nebo zapékací misky naskládáme tenké plátky slaniny, na které dáme porce kapra masitou částí navrch a plátky…
    04. 02. 2020

  • Kapr zapečený s houbami

    Kapra osolíme, opepříme a mírně potřeme česnekem. Kapra položíme do tukem vymazaného pekáče. Houby podusíme na cibulce s kmínem.
    04. 02. 2020

  • Smažený kapr se slaninou

    Porce osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny. Opatrně obalíme v hladké mouce.
    04. 02. 2020

  • Kapr po mlynářsku

    Kapra pokapeme citronem, posolíme a necháme proležet. Do mouky dáme trochu papriky a v té porce obalíme. Papriku nakrájíme na proužky.
    04. 02. 2020

  • Kapr na houbách a zelenině

    Osušené porce kapra osolíme a obalíme ve směsi mouky a papriky. Pekáč vytřeme plátkem slaniny a necháme ho v pekáči.
    04. 02. 2020

  • Kapr na bramborách

    Napřed kapra pokapeme citronem, posolíme a necháme proležet. Do tukem vymazaného pekáče nebo zapékací misky naskládáme na kolečka nakrájené syrové brambory, které osolíme a posypeme kmínem.
    31. 01. 2020

  • Kapr na cibuli a slanině

    Osušené porce kapra pokapeme citrónem, osolíme a necháme odležet aspoň 1 hodinu. Můžeme nachystat den předem. Cibuli nakrájíme na obloučky, dáme ji do pekáče.
    31. 01. 2020

  • Kapr na cibuli a paprice

    Napřed kapra pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme proležet. Mouku smícháme s paprikou a kmínem a obalíme v ní porce kapra.
    31. 01. 2020

  • Filé na žampiónech

    Pekáč vymažeme máslem, dáme filé, osolíme, trošku opepříme a posypeme kmínem. Žampióny nakrájíme, dáme na filé, osolíme okmínujeme a navrch dáme kousky másla.
    31. 01. 2020

  • Pangasius smažený v těstíčku

    Pangasius se musí nejdříve rozmrazit, protože je dost tučný a měkký, raději to dělejme pomalu, aby se nám úplně nerozbahnil (čili žádná horká voda a jiné „skvělé“ vynálezy).
    31. 01. 2020

  • Pangasius na přírodní způsob

    Pangasius se u nás většinou kupuje mražený, což znamená, že ho musíme nejdřív rozmrazit.
    31. 01. 2020

  • Obalovaná treska v trojobalu

    Rozmrzlé pláty tresky pokapeme z obou stran citronem a opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Odložíme na dvacet minut do chladu. V jedné misce si rozšleháme vejce s trochou mléka, osolíme, opepříme.
    31. 01. 2020

  • Domácí rybí prsty

    Filé po pomalém rozmrznutí v lednici (když to budeme urychlovat např. teplou vodou, jemné rybí maso se nám může rozbahnit a při práci rozpadat) nakrájíme na stejnoměrné obdélníkové proužky, které…
    31. 01. 2020

  • Rybí filé v listovém těstě

    Mražené suroviny necháme pomalu rozmrznout – filé nejlépe přes noc, sléváme z něj vodu. Druhý den rybu ještě pořádně osušíme, potřeme trochou citronové šťávy a opepříme.
    31. 01. 2020

  • Pečený filet z lososa

    Filet z lososa (v tomto případě byl použit bez kůže, ale lze ho dělat i s kůží) vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme čerstvě nadrceným nebo namletým černým pepřem, poklademe několika tenkými plátky…
    31. 01. 2020

  • Candát pečený na másle

    Vykostěné filety candáta posypeme z obou stran čerstvě nadrceným pepřem, jemně osolíme a obalíme z obou stran v hladké mouce.
    31. 01. 2020

  • Sleď v oleji

    Filety ochutnáme a jestli jsou hodně slané, tak je pořádně opláchneme a dáme do misky se studenou vodu, tu třikrát každé dvě hodiny vyměníme. Pak je opláchneme ještě jednou a nakrájíme na přibližně…
    31. 01. 2020

  • Pstruh pečený v troubě s česnekem a citronem

    Vykuchané pstruhy opláchneme a osušíme. Na jedné straně hřbetu uděláme tenké zářezy. Citron omyjeme, spaříme, pořádně omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
    31. 01. 2020

  • Bramborové placky s lososem

    Brambory a cibuli oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, sůl, čerstvě nadrcený pepř, špetku muškátového oříšku a vše pečlivě promícháme – jako bychom dělali těsto na klasické…
    31. 01. 2020

  • Matesy v oleji

    Pláty sledě namočíme na dvě až tři hodiny do vody. Průběžně vodu dvakrát vyměníme. Necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Pokud používáme celé slanečky, musíme je nejdřív zbavit hlavy, pak naříznout…
    31. 01. 2020

  • Pečený sumec na másle

    Filety ze sumce opláchneme a osušíme. Na straně bez kůže je jemně potřeme trochou citronové šťávy, posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem a trochu posolíme.
    31. 01. 2020

  • Smažená tilapie

    Tilapii necháme pomalu rozmrazit. Ideální je ji nechat povolit přes noc až do druhého dne, kdy ji plánujeme připravovat, v lednici, aby se nám maso rychlým rozmrazováním nerozbahnilo.
    31. 01. 2020

  • Pražené ančovičky

    Mražené rybičky necháme částečně rozmrazit. Když trochu povolí, prokapeme je citronovou šťávou, pálivou paprikou, tabascem, solí a čerstvě nadrceným pepřem.
    31. 01. 2020

  • Aljašská treska na másle

    Filé necháme pomalu rozmrazit. Nemá smysl nic urychlovat, protože pak by se nám rozpadlo a rozbahnilo.
    31. 01. 2020

  • Jednoduchý kapr na zelenině

    Jednoduchý recept na kapra na zelenině.
    16. 07. 2017

  • Pstruh na mandlové omáčce

    Skvělý recept na pstruha, na kterém si bezpochyby pochutnáte.
    16. 07. 2017

  • Tresčí játra společně s cibulí na balsamikovém octu

    Velmi chutný recept, který stojí za povšimnutí.
    16. 07. 2017

  • Rychlé filé se sýrem

    Opravdu rychlí a přes to chutný recept.
    16. 07. 2017

  • Rybí filé na cibulové omáčce

    Vyzkoušejte tak trochu jiný recept na rybu s cibulovou omáčkou.
    16. 07. 2017

  • Pečená treska na smetaně

    Chutný a přes to dietní recept, který si zaslouží vaší pozornost.
    16. 07. 2017

  • Pečená ryba na česnekové omáčce

    Univerzální recept pro vícero rybích druhů, který si zamilujete.
    16. 07. 2017

  • Ryba na ořechu

    Univerzální recept hodící se pro více druhů ryb.
    16. 07. 2017

  • Dobře ochucený pstruh na grilu

    Skvělý recept a tip, pokud v létě rádi grilujete.
    16. 07. 2017

  • Jednoduchý kapr v těstíčku

    Jednoduchý recept na kapra v těstíčku.
    16. 07. 2017

  • Jednoduchý kapr na paprice

    Jednoduchý recept na kapra na paprice.
    16. 07. 2017

  • Skvělý rybí salát

    Pokud dostanete chuť na skvělý rybí salát, není nic jednoduššího než ho vytvořit pomocí tohoto receptu.
    16. 07. 2017

  • Filé na rajčatech

    Skvělý tip na chutnou večeři, pokud milujete rybí filé a rajčata.
    16. 07. 2017

  • Treska na smetaně společně se zeleninou

    Dietní, ale přes to velmi chutný recept na tresku.
    16. 07. 2017

  • Filé na česneku

    Rychlý recept, který se hodí především pokud zrovna spěcháte.
    16. 07. 2017

  • Candát po selsku

    Recept na candáta podávaného s makarony.
    27. 10. 2015

  • Candát po sedmihradsku

    Recept na candáta s vařenými brambory a sterilovanou zeleninou.
    27. 10. 2015

  • Candát s křenem

    Recept na Candáta přelitého rozhřátým máslem a nastrouhaným křenem.
    27. 10. 2015

  • Úhoř v alobalu

    Recept na úhoře v alobalu po finsku.
    27. 10. 2015

  • Úhoř na jehle

    Recept na úhoře pečeného na roštu a podávaného s opečenými brambory a zeleninovým salátem.
    27. 10. 2015

  • Grilovaný úhoř na pikantní omáčce

    Recept na grilovaného úhoře podávaného na omáčce s okurkou, zelenou petrželí a majolkou.
    27. 10. 2015

  • Silvestrovský úhoř

    Recept na úhoře přelitého vlastně vyrobenou omáčkou.
    27. 10. 2015

  • Labužnický sumec

    Recept na sumce podávaného se sojovou omáčkou a třeným česnekem.
    27. 10. 2015

  • Sumec na horčičným másle

    Recept na sumce podávaného na rozpáleným horčičným másle.
    27. 10. 2015

  • Sumec na holandské omáčce

    Sumec na uvařené marinádě s bramborami a holandskou omáčkou.
    27. 10. 2015

  • Pečený sumec

    Výborný recept na pečeného sumce.
    27. 10. 2015

  • Sumcový šašlík

    Recept na kostičky sumčího masa s klobásou a cibulí.
    27. 10. 2015

  • Pstruh na vínové omáčce

    Recept na pstruha podávaného na vínové omáčce společně s horkou sypanou petrželkou a chlebem.
    27. 10. 2015

  • Pstruh se smetanovou omáčkou

    Recept na pstruha se smetanovou omáčkou a citronovou šťávou.
    27. 10. 2015

  • Pstruh na roštu

    Recept na pstruha podávaného s opečeným bramborem a rajčatovým salátem.
    27. 10. 2015

  • Pstruh namodro

    Recept na pstruha s máslovou omáčkou.
    27. 10. 2015

  • Uzenářský pstruh

    Recept na Pstruha podlitého vínem a máslem.
    27. 10. 2015

  • Štika na hřibech

    Recept na štiku se smetanovou omáčkou a hřiby.
    27. 10. 2015

  • Pečená štika na žampionech

    Recept na štiku podávanou se šťávou z hub a vařeným bramborem.
    27. 10. 2015

  • Štika v sýrovém těstu

    Recept na štiku s nádechem syrového těstíčka.
    27. 10. 2015

  • Štika po ďábelsku

    Recept na štiku podávanou se slaninou a vařenými bramborami.
    27. 10. 2015

  • Grantinovaná štika

    Recept s grilovanou štikou, potíranou marinádou a podávanou s bílým pečivem.
    27. 10. 2015

  • Vařená štika

    Jednoduchý recept na vařenou štiku.
    27. 10. 2015

  • Dušená štika

    Recept na dušenou štiku s vařenými brambory.
    27. 10. 2015

  • Kapr pro alsasku

    Velmi chutný recept na kapra s mnoha ingrediencemi.
    27. 10. 2015

1 2

Inzerovat zde