Rybářská kuchařka
Seznam receptů na kvalitní pokrmy z ryb.
-
Tresčí filé s bazalkovou omáčkou
Tresčí filety má mnoho z vás i v mrazničce a tak není problém rychle uvařit zajímavou večeři.
05. 02. 2020 -
Námořnické mušle
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a pokrájenou cibuli zesklovatíme. Přidáme mušle, petrželku nasekanou nebo v celku, víno, tymián, bobkový list, pepř a zakryjeme pokličkou.
05. 02. 2020 -
Losos, česnek, petrželka
Na tuto rychlovku zakoupíme porce lososa podle velikosti jaká nám vyhovuje. Může to být filet nebo podkova.
05. 02. 2020 -
Zapečené mušle
Nejdříve si připravíme bylinkové máslo. Změklé máslo dobře smícháme s nasekaným česnekem a petrželkou, můžeme přidat i šalotku. Osolíme a opepříme podle chuti.
05. 02. 2020 -
Avokádo s majonézou a krevetkami
Avokádu velmi sluší kombinace s majonézou, nejlépe tou domácí, dochucenou vinným octem, šalotkou a česnekem.
05. 02. 2020 -
Žabí stehýnka
V mrazáku máme vždy nějaký ten balíček stehýnek a není problém je připravit kdykoliv během roku. Jak na ně? Opět velmi jednoduše...
05. 02. 2020 -
Kapr na cuketách s bylinkami a bílým vínem
Kuchyňsky upraveného kapra jsem naporcovala na podkovy a krátce je marinovala v bílém víně smíchaném s nahrubo nasekanými bylinkami.
05. 02. 2020 -
Filety z platýse s přelivem s bílým vínem a šalvějí
Z platýsů jsem připravila filety – z každé ryby jsem získala 4 kousky. Hlavy a páteře jsem zmrazila a využiju je později, například při vaření „bujabézy“.
05. 02. 2020 -
Uzený sleď s bramborem
Zakoupeného uzeného sledě zabalíme do alobalu. Stejně tak zabalíme brambory. Na rozžhavené uhlíky položíme bramborové balíčky a pečeme asi 20 minut.
05. 02. 2020 -
Losos rychle a zdravě
Zapékací misky jsem vymazala olivovým olejem, vyložila kolečky citrónu a posypala drceným pepřem. Na citrón jsem položila porci lososa, kolem nasypala krátce povařené brambory a vše lehce osolila.
05. 02. 2020 -
Rybí terina s olivami
Rybu uvaříme a pečlivě odstraníme kostičky. K uvařené rybě přidáme olivy a vše rozmixujeme. Do směsi vmícháme několik lžic majonézy, nejlépe domácí. Množství upravíme podle naší chuti.
05. 02. 2020 -
Mořský jazyk s fenyklem
Z fenyklu odstranit vrchní tuhou vrstvu a nakrájet na nudličky. Mrkev oloupat a nastrouhat nahrubo. Nakrájet šalotky.
05. 02. 2020 -
Tatarák ze dvou druhů lososa
Oba druhy lososa nakrájíme nadrobno. V misce je zakapeme citrónovou šťávou podle chuti a přistrouhneme i trochu kůry.
05. 02. 2020 -
Rybí filety se šalotkovo-hořčičnou omáčkou
Rybí filety očistíme. Prstem přejedeme po hřbetu filetu, pinzetou odstraníme případné kosti a rybu osušíme. Pokapeme citrónovou šťávou, opepříme a osolíme.
05. 02. 2020 -
Uzené rybí filety - losos
Filety vložíme do kastrolu, zalijeme mlékem, aby byli potopené a vaříme 4-5 minut na mírném ohni doměkka.
04. 02. 2020 -
Smažený pstruh
Pstruhy zbavíme hlavy , ocasu a všech ploutví. Pstruhy osolíme, pokapeme citrónem a necháme proležet.
04. 02. 2020 -
Smažený marinovaný kapr
Osušené porce kapra osolíme pokapeme citrónem, dáme do chladna a zatím si připravíme marinádu. Všechny přísady promícháme. Porce kapra postupně namočíme v marinádě a naskládáme do mísy.
04. 02. 2020 -
Smažený kapr
Porce kapra osolíme, pokapeme citronem a dáme do chladna. Můžeme to udělat den předem, nebo aspoň 1 hodinu před další úpravou.
04. 02. 2020 -
Smažené krabí tyčinky
Nerozmrazené krabí tyčinky osolíme obalíme v hladké mouce, rozšlehaných osolených vejcích a v rozdrcených corn flakes.
04. 02. 2020 -
Pstruh s vejci
Pstruha osušíme, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli v chladu proležet. Pstruha osmažíme na oleji z obou stran, aby byl hotový.
04. 02. 2020 -
Pstruh po trampsku
Pstruha osolíme, okmínujeme, pokapeme citrónovou šťávou uvnitř i na povrchu a necháme chvilku odležet.
04. 02. 2020 -
Pstruh po mlynářsku
Pstruhy pokapeme citronem, posolíme a necháme proležet. Do mouky dáme trochu papriky a v té pstruhy obalíme. Papriku nakrájíme na proužky.
04. 02. 2020 -
Pstruh plněný cibulí se slaninou
Pstruhy předem pokapeme citrónem, osolíme, opepříme a necháme v chladnu odležet. Cibuli nakrájíme na obloučky, slaninu nakrájíme na plátky.
04. 02. 2020 -
Pstruh pečený na slanině
Pstruhy předem pokapeme citrónem, osolíme a opepříme. Do pekáčku nebo ohnivzdorné mísy položíme na dno plátky slaniny, posypeme pokrájenou cibulí a drceným bobkovým listem.
04. 02. 2020 -
Pangasius v žemlové krustě
Pekáč vyložíme pečícím papírem. Pangásia osolíme, položíme do pekáčku na pečící papír a trošku pokapeme olivovým olejem. Dáme do trouby 180 - 200°C na 5 - 10 minut.
04. 02. 2020 -
Losos Aljaška s citronovou omáčkou
Koupíme filety z lososa, načtvrtíme, nasolíme, posypeme směsí koření, opatrně zakápneme olivovým olejem a necháme odležet.
04. 02. 2020 -
Kapr zapečený se sýrem
Napřed kapra pokapeme citronem, posolíme a necháme proležet. Do tukem vymazaného pekáče nebo zapékací misky naskládáme tenké plátky slaniny, na které dáme porce kapra masitou částí navrch a plátky…
04. 02. 2020 -
Kapr zapečený s houbami
Kapra osolíme, opepříme a mírně potřeme česnekem. Kapra položíme do tukem vymazaného pekáče. Houby podusíme na cibulce s kmínem.
04. 02. 2020 -
Smažený kapr se slaninou
Porce osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny. Opatrně obalíme v hladké mouce.
04. 02. 2020 -
Kapr po mlynářsku
Kapra pokapeme citronem, posolíme a necháme proležet. Do mouky dáme trochu papriky a v té porce obalíme. Papriku nakrájíme na proužky.
04. 02. 2020 -
Kapr na houbách a zelenině
Osušené porce kapra osolíme a obalíme ve směsi mouky a papriky. Pekáč vytřeme plátkem slaniny a necháme ho v pekáči.
04. 02. 2020 -
Kapr na bramborách
Napřed kapra pokapeme citronem, posolíme a necháme proležet. Do tukem vymazaného pekáče nebo zapékací misky naskládáme na kolečka nakrájené syrové brambory, které osolíme a posypeme kmínem.
31. 01. 2020 -
Kapr na cibuli a slanině
Osušené porce kapra pokapeme citrónem, osolíme a necháme odležet aspoň 1 hodinu. Můžeme nachystat den předem. Cibuli nakrájíme na obloučky, dáme ji do pekáče.
31. 01. 2020 -
Kapr na cibuli a paprice
Napřed kapra pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme proležet. Mouku smícháme s paprikou a kmínem a obalíme v ní porce kapra.
31. 01. 2020 -
Filé na žampiónech
Pekáč vymažeme máslem, dáme filé, osolíme, trošku opepříme a posypeme kmínem. Žampióny nakrájíme, dáme na filé, osolíme okmínujeme a navrch dáme kousky másla.
31. 01. 2020 -
Pangasius smažený v těstíčku
Pangasius se musí nejdříve rozmrazit, protože je dost tučný a měkký, raději to dělejme pomalu, aby se nám úplně nerozbahnil (čili žádná horká voda a jiné „skvělé“ vynálezy).
31. 01. 2020 -
Pangasius na přírodní způsob
Pangasius se u nás většinou kupuje mražený, což znamená, že ho musíme nejdřív rozmrazit.
31. 01. 2020 -
Obalovaná treska v trojobalu
Rozmrzlé pláty tresky pokapeme z obou stran citronem a opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Odložíme na dvacet minut do chladu. V jedné misce si rozšleháme vejce s trochou mléka, osolíme, opepříme.
31. 01. 2020 -
Domácí rybí prsty
Filé po pomalém rozmrznutí v lednici (když to budeme urychlovat např. teplou vodou, jemné rybí maso se nám může rozbahnit a při práci rozpadat) nakrájíme na stejnoměrné obdélníkové proužky, které…
31. 01. 2020 -
Rybí filé v listovém těstě
Mražené suroviny necháme pomalu rozmrznout – filé nejlépe přes noc, sléváme z něj vodu. Druhý den rybu ještě pořádně osušíme, potřeme trochou citronové šťávy a opepříme.
31. 01. 2020 -
Pečený filet z lososa
Filet z lososa (v tomto případě byl použit bez kůže, ale lze ho dělat i s kůží) vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme čerstvě nadrceným nebo namletým černým pepřem, poklademe několika tenkými plátky…
31. 01. 2020 -
Candát pečený na másle
Vykostěné filety candáta posypeme z obou stran čerstvě nadrceným pepřem, jemně osolíme a obalíme z obou stran v hladké mouce.
31. 01. 2020 -
Sleď v oleji
Filety ochutnáme a jestli jsou hodně slané, tak je pořádně opláchneme a dáme do misky se studenou vodu, tu třikrát každé dvě hodiny vyměníme. Pak je opláchneme ještě jednou a nakrájíme na přibližně…
31. 01. 2020 -
Pstruh pečený v troubě s česnekem a citronem
Vykuchané pstruhy opláchneme a osušíme. Na jedné straně hřbetu uděláme tenké zářezy. Citron omyjeme, spaříme, pořádně omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
31. 01. 2020 -
Bramborové placky s lososem
Brambory a cibuli oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, sůl, čerstvě nadrcený pepř, špetku muškátového oříšku a vše pečlivě promícháme – jako bychom dělali těsto na klasické…
31. 01. 2020 -
Matesy v oleji
Pláty sledě namočíme na dvě až tři hodiny do vody. Průběžně vodu dvakrát vyměníme. Necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Pokud používáme celé slanečky, musíme je nejdřív zbavit hlavy, pak naříznout…
31. 01. 2020 -
Pečený sumec na másle
Filety ze sumce opláchneme a osušíme. Na straně bez kůže je jemně potřeme trochou citronové šťávy, posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem a trochu posolíme.
31. 01. 2020 -
Smažená tilapie
Tilapii necháme pomalu rozmrazit. Ideální je ji nechat povolit přes noc až do druhého dne, kdy ji plánujeme připravovat, v lednici, aby se nám maso rychlým rozmrazováním nerozbahnilo.
31. 01. 2020 -
Pražené ančovičky
Mražené rybičky necháme částečně rozmrazit. Když trochu povolí, prokapeme je citronovou šťávou, pálivou paprikou, tabascem, solí a čerstvě nadrceným pepřem.
31. 01. 2020 -
Aljašská treska na másle
Filé necháme pomalu rozmrazit. Nemá smysl nic urychlovat, protože pak by se nám rozpadlo a rozbahnilo.
31. 01. 2020 -
Jednoduchý kapr na zelenině
Jednoduchý recept na kapra na zelenině.
16. 07. 2017 -
Pstruh na mandlové omáčce
Skvělý recept na pstruha, na kterém si bezpochyby pochutnáte.
16. 07. 2017 -
Tresčí játra společně s cibulí na balsamikovém octu
Velmi chutný recept, který stojí za povšimnutí.
16. 07. 2017 -
Rychlé filé se sýrem
Opravdu rychlí a přes to chutný recept.
16. 07. 2017 -
Rybí filé na cibulové omáčce
Vyzkoušejte tak trochu jiný recept na rybu s cibulovou omáčkou.
16. 07. 2017 -
Pečená treska na smetaně
Chutný a přes to dietní recept, který si zaslouží vaší pozornost.
16. 07. 2017 -
Pečená ryba na česnekové omáčce
Univerzální recept pro vícero rybích druhů, který si zamilujete.
16. 07. 2017 -
Ryba na ořechu
Univerzální recept hodící se pro více druhů ryb.
16. 07. 2017 -
Dobře ochucený pstruh na grilu
Skvělý recept a tip, pokud v létě rádi grilujete.
16. 07. 2017 -
Jednoduchý kapr v těstíčku
Jednoduchý recept na kapra v těstíčku.
16. 07. 2017 -
Jednoduchý kapr na paprice
Jednoduchý recept na kapra na paprice.
16. 07. 2017 -
Skvělý rybí salát
Pokud dostanete chuť na skvělý rybí salát, není nic jednoduššího než ho vytvořit pomocí tohoto receptu.
16. 07. 2017 -
Filé na rajčatech
Skvělý tip na chutnou večeři, pokud milujete rybí filé a rajčata.
16. 07. 2017 -
Treska na smetaně společně se zeleninou
Dietní, ale přes to velmi chutný recept na tresku.
16. 07. 2017 -
Filé na česneku
Rychlý recept, který se hodí především pokud zrovna spěcháte.
16. 07. 2017 -
Candát po selsku
Recept na candáta podávaného s makarony.
27. 10. 2015 -
Candát po sedmihradsku
Recept na candáta s vařenými brambory a sterilovanou zeleninou.
27. 10. 2015 -
Candát s křenem
Recept na Candáta přelitého rozhřátým máslem a nastrouhaným křenem.
27. 10. 2015 -
Úhoř v alobalu
Recept na úhoře v alobalu po finsku.
27. 10. 2015 -
Úhoř na jehle
Recept na úhoře pečeného na roštu a podávaného s opečenými brambory a zeleninovým salátem.
27. 10. 2015 -
Grilovaný úhoř na pikantní omáčce
Recept na grilovaného úhoře podávaného na omáčce s okurkou, zelenou petrželí a majolkou.
27. 10. 2015 -
Silvestrovský úhoř
Recept na úhoře přelitého vlastně vyrobenou omáčkou.
27. 10. 2015 -
Labužnický sumec
Recept na sumce podávaného se sojovou omáčkou a třeným česnekem.
27. 10. 2015 -
Sumec na horčičným másle
Recept na sumce podávaného na rozpáleným horčičným másle.
27. 10. 2015 -
Sumec na holandské omáčce
Sumec na uvařené marinádě s bramborami a holandskou omáčkou.
27. 10. 2015 -
Pečený sumec
Výborný recept na pečeného sumce.
27. 10. 2015 -
Sumcový šašlík
Recept na kostičky sumčího masa s klobásou a cibulí.
27. 10. 2015 -
Pstruh na vínové omáčce
Recept na pstruha podávaného na vínové omáčce společně s horkou sypanou petrželkou a chlebem.
27. 10. 2015 -
Pstruh se smetanovou omáčkou
Recept na pstruha se smetanovou omáčkou a citronovou šťávou.
27. 10. 2015 -
Pstruh na roštu
Recept na pstruha podávaného s opečeným bramborem a rajčatovým salátem.
27. 10. 2015 -
Pstruh namodro
Recept na pstruha s máslovou omáčkou.
27. 10. 2015 -
Uzenářský pstruh
Recept na Pstruha podlitého vínem a máslem.
27. 10. 2015 -
Štika na hřibech
Recept na štiku se smetanovou omáčkou a hřiby.
27. 10. 2015 -
Pečená štika na žampionech
Recept na štiku podávanou se šťávou z hub a vařeným bramborem.
27. 10. 2015 -
Štika v sýrovém těstu
Recept na štiku s nádechem syrového těstíčka.
27. 10. 2015 -
Štika po ďábelsku
Recept na štiku podávanou se slaninou a vařenými bramborami.
27. 10. 2015 -
Grantinovaná štika
Recept s grilovanou štikou, potíranou marinádou a podávanou s bílým pečivem.
27. 10. 2015 -
Vařená štika
Jednoduchý recept na vařenou štiku.
27. 10. 2015 -
Dušená štika
Recept na dušenou štiku s vařenými brambory.
27. 10. 2015 -
Kapr pro alsasku
Velmi chutný recept na kapra s mnoha ingrediencemi.
27. 10. 2015