Rybářská kuchařka
Seznam receptů na kvalitní pokrmy z ryb.
-
Tresčí filé s bazalkovou omáčkou
Tresčí filety má mnoho z vás i v mrazničce a tak není problém rychle uvařit zajímavou večeři.
05. 02. 2020 -
Námořnické mušle
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a pokrájenou cibuli zesklovatíme. Přidáme mušle, petrželku nasekanou nebo v celku, víno, tymián, bobkový list, pepř a zakryjeme pokličkou.
05. 02. 2020 -
Losos, česnek, petrželka
Na tuto rychlovku zakoupíme porce lososa podle velikosti jaká nám vyhovuje. Může to být filet nebo podkova.
05. 02. 2020 -
Zapečené mušle
Nejdříve si připravíme bylinkové máslo. Změklé máslo dobře smícháme s nasekaným česnekem a petrželkou, můžeme přidat i šalotku. Osolíme a opepříme podle chuti.
05. 02. 2020 -
Avokádo s majonézou a krevetkami
Avokádu velmi sluší kombinace s majonézou, nejlépe tou domácí, dochucenou vinným octem, šalotkou a česnekem.
05. 02. 2020 -
Žabí stehýnka
V mrazáku máme vždy nějaký ten balíček stehýnek a není problém je připravit kdykoliv během roku. Jak na ně? Opět velmi jednoduše...
05. 02. 2020 -
Kapr na cuketách s bylinkami a bílým vínem
Kuchyňsky upraveného kapra jsem naporcovala na podkovy a krátce je marinovala v bílém víně smíchaném s nahrubo nasekanými bylinkami.
05. 02. 2020 -
Filety z platýse s přelivem s bílým vínem a šalvějí
Z platýsů jsem připravila filety – z každé ryby jsem získala 4 kousky. Hlavy a páteře jsem zmrazila a využiju je později, například při vaření „bujabézy“.
05. 02. 2020 -
Uzený sleď s bramborem
Zakoupeného uzeného sledě zabalíme do alobalu. Stejně tak zabalíme brambory. Na rozžhavené uhlíky položíme bramborové balíčky a pečeme asi 20 minut.
05. 02. 2020 -
Losos rychle a zdravě
Zapékací misky jsem vymazala olivovým olejem, vyložila kolečky citrónu a posypala drceným pepřem. Na citrón jsem položila porci lososa, kolem nasypala krátce povařené brambory a vše lehce osolila.
05. 02. 2020