Kapr na cuketách s bylinkami a bílým vínem
05. 02. 2020
Kuchyňsky upraveného kapra jsem naporcovala na podkovy a krátce je marinovala v bílém víně smíchaném s nahrubo nasekanými bylinkami.
Suroviny
1 kapr
1 cuketa
3 cibule
větší svazek bylinek (převážná většina hladké petržele, 3 snítky bazalky, 1 snítka estragonu)
150 ml rýnského ryzlinku
sůl
Recept
Kuchyňsky upraveného kapra jsem naporcovala na podkovy a krátce je marinovala v bílém víně smíchaném s nahrubo nasekanými bylinkami. Mezitím jsem nakrájela cuketu na silnější plátky, cibuli také na plátky a ty jsem rozdělila na kroužky.
Cuketu jsem naskládala na plech, štědře přelila olivovým olejem, nahoru jsem urovnala cibulové kroužky a na ně marinovaného kapra, kterého jsem nyní lehce osolila a na plech nalila i zbytek marinády. Plech jsem vložila do trouby předehřáté asi na 180 °C a zhruba po třičtvrtě hodině bylo vše hotovo. Během pečení jsem kapříka jenom jednou zkontrolovala, jinak si nevyžadoval žádnou pozornost.
Jako přílohu jsem zvolila brambory a grilovanou zeleninu.
Komentáře Kapr na cuketách s bylinkami a bílým vínem