Tresčí filé s bazalkovou omáčkou
05. 02. 2020
Tresčí filety má mnoho z vás i v mrazničce a tak není problém rychle uvařit zajímavou večeři.
Suroviny
Pro 2-3 osoby budeme potřebovat : 150 g filet na osobu, 50 g másla, 1 šalotka či menší cibulka, 80 ml smetany, 80 ml bílého vína, větvičku bazalky, sůl a pepř
Recept
Do rendlíku nalijeme víno a přidáme nakrájenou šalotku. Přivedeme k varu a necháme tekutinu skoro vyvařit. Vlijeme smetanu a zprudka povaříme asi 4 minuty, stáhneme teplotu na minimum a po kouscích všleháme polovinu másla. Osolíme, opepříme, vmícháme nasekanou bazalku a odstavíme. Udržujeme v teple.
Na zbytku másla opečeme rybí filety, asi 2-3 minuty z každé strany. Ochutíme solí a pepřem. Přendáme na předehřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařeným bramborem, posypaným petrželkou nebo pažitkou. Výborná příloha je také rýže. Pokrm doplníme kouskem citrónu a sklenkou bílého vína.
Komentáře Tresčí filé s bazalkovou omáčkou