Zapečené mušle
05. 02. 2020
Nejdříve si připravíme bylinkové máslo. Změklé máslo dobře smícháme s nasekaným česnekem a petrželkou, můžeme přidat i šalotku. Osolíme a opepříme podle chuti.
Nejdříve si připravíme bylinkové máslo. Změklé máslo dobře smícháme s nasekaným česnekem a petrželkou, můžeme přidat i šalotku. Osolíme a opepříme podle chuti.
Zakoupené mušle připravíme podle návodu jako u Námořnických mušlí (recept níže). Což znamená důkladně očistíme, přebereme a povaříme. Nevaříme je dlouho, protože se budou ještě zapékat! Hned jak se otevřou odstavíme a slijeme vývar.
Z mušlí odstraníme vrchní lasturu a do dolní poloviny s masíčkem mázneme trochu ochuceného másla. Tyto poloviny vkládáme do zapékací misky.
Poté vložíme do trouby vyhřáté na 250°C a krátce zapečeme do rozpuštění máslíčka.
Dobu pečení zbytečně neprodlužujeme, jinak budou mušle vysušené a tvrdé.
Ihned podáváme s čerstvou bagetkou a sklenkou suchého bílého vína.
Komentáře Zapečené mušle