Inzerovat zde
Inzerovat zde

Losos, česnek, petrželka

05. 02. 2020
Na tuto rychlovku zakoupíme porce lososa podle velikosti jaká nám vyhovuje. Může to být filet nebo podkova.

Na tuto rychlovku zakoupíme porce lososa podle velikosti jaká nám vyhovuje. Může to být filet nebo podkova. Přibližně 200 g na osobu. Obvykle kupuji více a ze zbytku opečeného lososa dělám supr pomazánku. Recept bude v připravované Mořské kuchařce.

Recept

Receptík je jednoduchý. Na pánvi rozehřeji máslo s olejem, může být i olivový. Někdy použiji jen přepuštěné máslo. Osoleného a opepřeného lososa opeču z obou stran, ale tak, aby střed zůstal růžový, vláčný. Je-li losos velmi čerstvý, řekla bych, že střed nechám syrový, tak jako na fotografii. Před koncem pečení přidám do pánve nasekaný česnek, zastříknu citrónovou šťávou, lehce opeču a pár vteřinek před dopečením zasypu sekanou petrželkou. Přeliji vypečenou šťávou a už přenáším na předehřáté talíře. Doplním opékanými bramborami a sklenkou bílého vína.

Rybu si každý opeče podle své chuti, ale lososu vyhovuje právě úprava "medium". Doporučuji vám připravovat také tak. Na vysušeném mase si tolik nepochutnáte. Pozor ať nepřipálíte česnek, zhořkne! Do pánve můžete přidat i trošku smetany.

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Losos, česnek, petrželka

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář