Inzerovat zde
Inzerovat zde

Žabí stehýnka

05. 02. 2020
V mrazáku máme vždy nějaký ten balíček stehýnek a není problém je připravit kdykoliv během roku. Jak na ně? Opět velmi jednoduše...

V mrazáku máme vždy nějaký ten balíček stehýnek a není problém je připravit kdykoliv během roku.

Jak na ně? Opět velmi jednoduše.

Recept

Stehýnka necháme rozmrznout v lednici nebo je zmrzlá vložíme do směsi vody a mléka. Po rozmrznutí je propláchneme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem.

Lehce je poprášíme moukou a vložíme do rozpáleného přepuštěného másla., někdy míchám máslo s troškou olivového oleje. Osolíme, opepříme a na mírném ohni osmahneme dozlatova, otočíme a opékáme ještě asi 2 minuty. Zasypeme sekaným česnekem, petrželkou, promícháme a minutku dopečeme, tak aby se česnek nepřipálil. Celkem stehýnkům postačí tak 5 až 6 minut. Můžeme také zastříknout bílým vínem nebo přidat lžíci creme fraiche.

Podáváme s pečivem a bílým vínem.

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Žabí stehýnka

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář