Žabí stehýnka
05. 02. 2020
V mrazáku máme vždy nějaký ten balíček stehýnek a není problém je připravit kdykoliv během roku. Jak na ně? Opět velmi jednoduše...
V mrazáku máme vždy nějaký ten balíček stehýnek a není problém je připravit kdykoliv během roku.
Jak na ně? Opět velmi jednoduše.
Recept
Stehýnka necháme rozmrznout v lednici nebo je zmrzlá vložíme do směsi vody a mléka. Po rozmrznutí je propláchneme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem.
Lehce je poprášíme moukou a vložíme do rozpáleného přepuštěného másla., někdy míchám máslo s troškou olivového oleje. Osolíme, opepříme a na mírném ohni osmahneme dozlatova, otočíme a opékáme ještě asi 2 minuty. Zasypeme sekaným česnekem, petrželkou, promícháme a minutku dopečeme, tak aby se česnek nepřipálil. Celkem stehýnkům postačí tak 5 až 6 minut. Můžeme také zastříknout bílým vínem nebo přidat lžíci creme fraiche.
Komentáře Žabí stehýnka