Inzerovat zde
Inzerovat zde
Inzerovat zde

Námořnické mušle

05. 02. 2020
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a pokrájenou cibuli zesklovatíme. Přidáme mušle, petrželku nasekanou nebo v celku, víno, tymián, bobkový list, pepř a zakryjeme pokličkou.

Inzerovat zde

Suroviny

4 porce / 20 min
3 l slávek - 1 velká cibule - svazek petrželky - 30 g másla - 200 ml bílého vína - větvička tymiánu - 1 bobkový list - pepř

Recept

Důležité je mušle správně přebrat a očistit. Otevřené mušle vyhodíme!

Ostatní propláchneme ve studené vodě s přídavkem mořské sole. Nožem očistíme lasturu, odtrhneme vlákna a propláchneme pod tekoucí vodou.

Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a pokrájenou cibuli zesklovatíme. Přidáme mušle, petrželku nasekanou nebo v celku, víno, tymián, bobkový list, pepř a zakryjeme pokličkou. Povaříme přibližně 6 minut. Mezitím 2-3 x potřeseme hrncem. Jsou li mušle otevřené, zbytečně dobu vaření neprodlužujeme, jinak zgumovatí. Mušle, které zůstanou zavřené vyhodíme!

Na stůl servírujeme přímo v hrnci nebo mušle přendáme do mísy a zalijeme vývarem, bylinky odstraníme.

Tak jako každý pokrm i recept na tyto mušle má mnoho variant. Těžko říct, která je ta správná. Někdo přidá stroužek česneku, jiný zase velkou lžíci kysané smetany. Tak jako my. K mušlím podávejte čerstvé pečivo, může být i se soleným máslem. A důležité je nezapomenout na sklenku bílého vína, nejlépe takového, jaké jste použili do vaření.

Servírujte do hlubokých talířů, vedle připravte misku na prázdné lastury. První masíčko vyberte vidličkou a prázdnou lasturu pak používejte jako pinzetu.

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Námořnické mušle

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář