Silvestrovský úhoř

27. 10. 2015
Recept na úhoře přelitého vlastně vyrobenou omáčkou.

Úhoř, máslo, bílé víno, pepř, nové koření, petrželová nať, vejce, hořčice, olej, cukr, citrón, cibule Úhoře položíme do pekáče s 20 dkg másla, 1/4 l bílého vína, pepřem, novým kořením a petrželovou natí. Dusíme v troubě asi půl hodiny a necháme v omáčce vychladnout. Zatím připravíme omáčku ze dvou strouhaných cibulí, 4 rozmačkaných vařených žloutků, 3 lžic hořčice, 4 lžic oleje soli, pepře, špetky cukru a citrónové šťávy.Úhoře položeného na dlouhou mísu zalijeme touto omáčkou a obložíme natvrdo uvařenými vejci, dílky citrónu a petrželovou natí.

Připojené obrázky

Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Komentáře Silvestrovský úhoř

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář