Tatarák ze dvou druhů lososa
05. 02. 2020
Oba druhy lososa nakrájíme nadrobno. V misce je zakapeme citrónovou šťávou podle chuti a přistrouhneme i trochu kůry.
Suroviny
150 g uzeného lososa - 350 g čerstvého lososa - 1 limetka nebo ½ citrónu - 1 šalotka nebo malá červená cibule - 1 lžíce crème fraîche nebo kysané smetany - 1 lžíce kaparů - 1 lžíce kopru - bílý pepř - sůl
Recept
Oba druhy lososa nakrájíme nadrobno. V misce je zakapeme citrónovou šťávou podle chuti a přistrouhneme i trochu kůry. Přidáme drobně nakrájenou šalotku nebo cibulku, nahrubo nasekané kapary, nasekaný kopr a promícháme. Poté vmícháme smetanu a dochutíme solí, případně ještě pepřem či citrónovou šťávou.
Před podáváním necháme hodinku odležet.
Podáváme s opečeným toustovým chlebem, opečenou bagetou nebo celozrnným pečivem.
TIP: tatarák můžeme dochutit troškou dijonské hořčice nebo vmíchat kousek drobně nasekaného jablka Granny Smith, ale výborný je i s kousky pomerančové dužiny.
Komentáře Tatarák ze dvou druhů lososa