Inzerovat zde
Inzerovat zde

Tatarák ze dvou druhů lososa

05. 02. 2020
Oba druhy lososa nakrájíme nadrobno. V misce je zakapeme citrónovou šťávou podle chuti a přistrouhneme i trochu kůry.

Suroviny

150 g uzeného lososa - 350 g čerstvého lososa - 1 limetka nebo ½ citrónu - 1 šalotka nebo malá červená cibule - 1 lžíce crème fraîche nebo kysané smetany - 1 lžíce kaparů - 1 lžíce kopru - bílý pepř - sůl

Recept

Oba druhy lososa nakrájíme nadrobno. V misce je zakapeme citrónovou šťávou podle chuti a přistrouhneme i trochu kůry. Přidáme drobně nakrájenou šalotku nebo cibulku, nahrubo nasekané kapary, nasekaný kopr a promícháme. Poté vmícháme smetanu a dochutíme solí, případně ještě pepřem či citrónovou šťávou.
Před podáváním necháme hodinku odležet.
Podáváme s opečeným toustovým chlebem, opečenou bagetou nebo celozrnným pečivem.

TIP: tatarák můžeme dochutit troškou dijonské hořčice nebo vmíchat kousek drobně nasekaného jablka Granny Smith, ale výborný je i s kousky pomerančové dužiny.

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Tatarák ze dvou druhů lososa

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář