Smažený marinovaný kapr
04. 02. 2020
Osušené porce kapra osolíme pokapeme citrónem, dáme do chladna a zatím si připravíme marinádu. Všechny přísady promícháme. Porce kapra postupně namočíme v marinádě a naskládáme do mísy.
Suroviny
4 porce kapra
sůl
půlka citrónu
Marináda
4 lžíce tatarské omáčky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce solamylu
3 utřené stroužky česneku
1 lžička mleté sladké papriky
špetka chilli koření (nebo pálivé papriky)
1 lžička drceného kmínu
1 lžička mletého pepře
1/2 dl piva nebo mléka, perlivé vody neslazené
vše promícháme
polohrubá mouka
grilovací koření
Recept
Osušené porce kapra osolíme pokapeme citrónem, dáme do chladna a zatím si připravíme marinádu. Všechny přísady promícháme. Porce kapra postupně namočíme v marinádě a naskládáme do mísy. Zbylou marinádu nalijeme na porce v míse a necháme v chladnu odležet, nejlépe do druhého dne. Pak porce obalíme v polohrubé mouce smíchané s grilovacím kořením a pozvolna smažíme.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.
Komentáře Smažený marinovaný kapr