Inzerovat zde
Inzerovat zde

Smažená tilapie

31. 01. 2020
Tilapii necháme pomalu rozmrazit. Ideální je ji nechat povolit přes noc až do druhého dne, kdy ji plánujeme připravovat, v lednici, aby se nám maso rychlým rozmrazováním nerozbahnilo.

Suroviny

500 gramů filé z tilápie, pepř, sůl, strouhanka, hladká mouka, vejce, mléko, 2 citrony, olej

Recept

Tilapii necháme pomalu rozmrazit. Ideální je ji nechat povolit přes noc až do druhého dne, kdy ji plánujeme připravovat, v lednici, aby se nám maso rychlým rozmrazováním nerozbahnilo. Rozmrzlé filety vyndáme z ledničky, pokapeme z obou stran citronem a posypeme čerstvě nadrceným pepřem. Necháme patnáct minut stát v pokojové teplotě.

Do jedné misky si nachystáme hladkou mouku,  v druhé rozšleháme vajíčko s trochou mléka pepře a soli do třetí dáme strouhanku. Filety tilapie jemně posolíme a obalujeme v klasickém trojobalu. Čili nejdříve hladká mouka, následně vejce a nakonec strouhanka. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatova. Tilapie je usmažená velmi rychle, stačí doslovně pár minut z obou stran. Podáváme s čtvrtkami citronu na pokapání. Výběr příloh k tomuto smaženému filé je opravdu velmi široký. Vhodné jsou vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát, hranolky, zeleninový salát nebo ji můžeme jíst jen tak s pečivem. Na obrázku je se smaženými zeleninovými placičkami.

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Smažená tilapie

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář