Inzerovat zde
Inzerovat zde

Pečený filet z lososa

31. 01. 2020
Filet z lososa (v tomto případě byl použit bez kůže, ale lze ho dělat i s kůží) vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme čerstvě nadrceným nebo namletým černým pepřem, poklademe několika tenkými plátky másla a po celé délce na něj rozložíme kolečka citronu.

Suroviny

1 filet z lososa, máslo, sůl, celý pepř, citron

Recept

Filet z lososa (v tomto případě byl použit bez kůže, ale lze ho dělat i s kůží) vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme čerstvě nadrceným nebo namletým černým pepřem, poklademe několika tenkými plátky másla a po celé délce na něj rozložíme kolečka citronu. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozehřáté na dvě stě stupňů. Pečeme přibližně dvacet pět minut. Pak už jen lososa vyndáme, nakrájíme na porce a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je například vařený brambor.

tip: pokud máte rádi kopr, posypte lososa jemně nasekaným koprem hned po dopečení, tak jak je to na doprovodné fotografii, dá mu to velmi příjemnou a v naší zemi méně tradiční chuť (i když kopr je klasickým severským kořením k rybám a tím pádem i k lososovi)

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Pečený filet z lososa

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář