Pečená ryba na česnekové omáčce

16. 07. 2017
Univerzální recept pro vícero rybích druhů, který si zamilujete.

Potřebujete: 4 porce ryby (tresku, kapra, candáta, filé), 80 g oleje, sůl, pepř, 1 citrón, 2 stroužky česneku, 1 žloutek, pertželku, 40 g hladké mouky

Postup: Rybí porce osolte, obalte v mouce a po obou stranách opečte na oleji dozlatova. Přendejte je na talíř a uložte na teplém místě. Ve zbylém tuku osmahněte nasekaný česnek, petrželku, přidejte zbylou mouku, a když zežloutne, zřeďte ji sklenkou osolené vody. Dobře rozmíchejte a povařte. Omáčku nechte prochladnout, pak do ní vmíchejte žloutek, zakápněte citrónem a vyšlehejte, až bude mít konzistenci jako majonéza. Hotovou omáčkou přelijte připravené rybí porce.

 

Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Pečená ryba na česnekové omáčce

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář