Pečená ryba na česnekové omáčce
16. 07. 2017
Univerzální recept pro vícero rybích druhů, který si zamilujete.
Potřebujete: 4 porce ryby (tresku, kapra, candáta, filé), 80 g oleje, sůl, pepř, 1 citrón, 2 stroužky česneku, 1 žloutek, pertželku, 40 g hladké mouky
Postup: Rybí porce osolte, obalte v mouce a po obou stranách opečte na oleji dozlatova. Přendejte je na talíř a uložte na teplém místě. Ve zbylém tuku osmahněte nasekaný česnek, petrželku, přidejte zbylou mouku, a když zežloutne, zřeďte ji sklenkou osolené vody. Dobře rozmíchejte a povařte. Omáčku nechte prochladnout, pak do ní vmíchejte žloutek, zakápněte citrónem a vyšlehejte, až bude mít konzistenci jako majonéza. Hotovou omáčkou přelijte připravené rybí porce.
Komentáře Pečená ryba na česnekové omáčce