Uzené rybí filety - losos
04. 02. 2020
Filety vložíme do kastrolu, zalijeme mlékem, aby byli potopené a vaříme 4-5 minut na mírném ohni doměkka.
Suroviny
400 g uzených rybích filetů (makrela, losos)
mléko
4 vejce
sůl, pepř
olej
Recept
Filety vložíme do kastrolu, zalijeme mlékem, aby byli potopené a vaříme 4-5 minut na mírném ohni doměkka.
Uděláme volská oka.
Nejlépe se dělají na lívanečníku. Lívanečník vymastíme - nalijeme trochu oleje a na plotně rozehřejeme. Potom opatrně rozklepneme na pánev vejce, aby se žloutek nerozlil a pomalu smažíme. Správně usmažené volské oko má tuhý bílek a tekutý žloutek. Solíme a pepříme až hotové na talíři.
Podáváme s bramborovou kaší, volským okem a jako přílohu můžeme dát cuketu.
Komentáře Uzené rybí filety - losos