Uzená a zavařená ryba - Kapr nebo Amur
27. 10. 2015
Recept ve kterém se dá použít Kapr, Amur nebo i Cejn.
Nejprve vybranou rybu připravíme tak, že jí vykucháme a očistíme. Poté rozmačkáme česnek a promýcháme se solí, dále tím potřeme rybu plus lehce pokmínujeme. Poté rybu vložíme do nádoby na minimálně 24 hodin a poté jí uložíme do chladu. Nyní je čas na uzení, asi na tři hodiny na 60 stupňů a poté další dvě hodiny na 50 stupňů, na závěr necháme vychladnout. Následně z ryb vybereme kosti a, naskládáme je do sklenic, zalejeme olivovým olejem a zavaříme jednu hodinu lehkým bodem varu. Poté uchováme v chladnu a po 14 dnech můžeme konzumovat.
Nejlepší je servírovat například s chlebem a máslem.
Komentáře Uzená a zavařená ryba - Kapr nebo Amur