Tresčí játra společně s cibulí na balsamikovém octu

16. 07. 2017
Velmi chutný recept, který stojí za povšimnutí.

Ingredience: 
2 ks tresčích jater King Oscar
2 ks červené cibule 
40 g másla 
2 ks větší brambory 
5 lžic balsamikového octa 
2 lžíce cukru 
dýňový olej
sůl

Tresčí játra vyjměte z konzervy, nechte okapat z oleje a nakrájejte na plátky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka. Poté vložte dvě větší brambory do studené osolené vody a začněte je vařit. Mezitím si na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a velmi pozvolna duste, dokud nezměkne. K cibuli pak přidejte balsamikový ocet a cukr a po pěti minutách odstavte z plotny.

Uvařené brambory nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Zároveň dejte ale pozor, aby se nerozpadly. Poté je přendejte na pánev a na dýňovém oleji opečte dozlatova. Brambory je také možné vložit na 15 minut do trouby. Nakonec je nechte okapat a servírujte s dušenou cibulí a játry z tresky.

Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Tresčí játra společně s cibulí na balsamikovém octu

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář