Rybí terina s olivami
05. 02. 2020
Rybu uvaříme a pečlivě odstraníme kostičky. K uvařené rybě přidáme olivy a vše rozmixujeme. Do směsi vmícháme několik lžic majonézy, nejlépe domácí. Množství upravíme podle naší chuti.
Suroviny
500 g bílé mořské ryby (např. filety tresky)
hrst vypeckovaných zelených oliv
majonéza, přibližně 6 lžic (podle chuti)
1 sáček madeirové želatiny
sůl
bílý pepř
Recept
Rybu uvaříme a pečlivě odstraníme kostičky.
K uvařené rybě přidáme olivy a vše rozmixujeme.
Do směsi vmícháme několik lžic majonézy, nejlépe domácí. Množství upravíme podle naší chuti.
Madeirovou želatinu zahřejeme v 500 ml vody, necháme trochu vychladnout a poté dobře promícháme s rozmixovanou rybou. Dochutíme solí, případně i pepřem.
Směs nalijeme do formy nebo individuálních formiček a dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
Podáváme s listy zeleného salátu a opečeným toustem.
Komentáře Rybí terina s olivami