Inzerovat zde
Inzerovat zde

Rybí terina s olivami

05. 02. 2020
Rybu uvaříme a pečlivě odstraníme kostičky. K uvařené rybě přidáme olivy a vše rozmixujeme. Do směsi vmícháme několik lžic majonézy, nejlépe domácí. Množství upravíme podle naší chuti.

Suroviny

500 g bílé mořské ryby (např. filety tresky)
hrst vypeckovaných zelených oliv
majonéza, přibližně 6 lžic (podle chuti)
1 sáček madeirové želatiny
sůl
bílý pepř

Recept

Rybu uvaříme a pečlivě odstraníme kostičky.

K uvařené rybě přidáme olivy a vše rozmixujeme.

Do směsi vmícháme několik lžic majonézy, nejlépe domácí. Množství upravíme podle naší chuti.

Madeirovou želatinu zahřejeme v 500 ml vody, necháme trochu vychladnout a poté dobře promícháme s rozmixovanou rybou. Dochutíme solí, případně i pepřem.

Směs nalijeme do formy nebo individuálních formiček a dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.

Podáváme s listy zeleného salátu a opečeným toustem.

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Rybí terina s olivami

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář