Inzerovat zde
Inzerovat zde

Rybí filé v listovém těstě

31. 01. 2020
Mražené suroviny necháme pomalu rozmrznout – filé nejlépe přes noc, sléváme z něj vodu. Druhý den rybu ještě pořádně osušíme, potřeme trochou citronové šťávy a opepříme.

Suroviny

300 gramů rybího filé, 1 balení mraženého listového těsta, 1 balení mraženého listového sekaného špenátu, sůl, pepř, muškátový oříšek, citron, 1 vejce, 1/2 cibule, máslo

Recept

Mražené suroviny necháme pomalu rozmrznout – filé nejlépe přes noc, sléváme z něj vodu. Druhý den rybu ještě pořádně osušíme, potřeme trochou citronové šťávy a opepříme. Na rozpuštěném másle zesklovatíme cibulku a přidáme vymačkaný listový špenát. Zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme špetičku muškátového oříšku a přilijeme malé množství smetany (doslovně pár lžic), zamícháme a pět minut necháme odpařovat tekutinu. Odstavíme, necháme vychladnout. Listové těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na přibližně tři milimetry tlustý obdélník. Ten potřeme rozšlehaným vejcem, podélně rozložíme na část těsta trochu špenátu, na to rozložíme osolené filé (můžeme ho případně podle potřeb oříznout nebo použít jen menší kousky) a na vrch zase dáme špenát. Zavineme, zalepíme, spojem položíme na pečící papír nebo vymazaný plech a na vrchu potřeme zbylým vejcem a do těsta několikrát píchneme vidličkou. Filé v listovém těstě se špenátem zapékáme v troubě rozehřáté na 175 stupňů dvacet až dvacet pět minut.

Podávat můžeme na teplo i na studeno.

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Rybí filé v listovém těstě

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář