Ryba na ořechu
16. 07. 2017
Univerzální recept hodící se pro více druhů ryb.
Jakékoliv rybí maso (nejlépe mořskou štiku) obalíme ve směsi hladké mouky a koření na ryby (kousky obaluji v mikrotenovém sáčku - je to bez nádobí a nepořádku). Naskládám je na pečící plech a trochu pokapu olejem. Peču odkryté na 200 °C, během pečení jednou otočím.
Když je maso skoro hotové, dám plech na hořák plyn. sporáku, maso shrnu na stranu mimo hořák. Do oleje nasypu vlašské ořechy (nasekané na čtvrtinky), nechám je chvilku opražit, přidám prolisovaný česnek, kousek másla, trochu citronové šťávy a hodně sekané petrželky a pažitky. Směs promíchám a navrším na ryby.
A dobrůtka je hotová. Nejlepší je to s br. kaší. (Množství jednotlivých surovin jsem nenapsala, záleží na chuti každého. Místo ořechů můžete dát i mandle, nebo obojí).
Komentáře Ryba na ořechu