Inzerovat zde
Inzerovat zde

Pstruh pečený na slanině

04. 02. 2020
Pstruhy předem pokapeme citrónem, osolíme a opepříme. Do pekáčku nebo ohnivzdorné mísy položíme na dno plátky slaniny, posypeme pokrájenou cibulí a drceným bobkovým listem.

Suroviny

4 pstruzi
60 g slaniny
1 cibule
sůl, pepř
bobkový list
30 g másla
troška hladké mouky
jemná strouhanka

Recept

Pstruhy předem pokapeme citrónem, osolíme a opepříme. Do pekáčku nebo ohnivzdorné mísy položíme na dno plátky slaniny, posypeme pokrájenou cibulí a drceným bobkovým listem. Na to položíme pstruhy, které potřeme máslem, které jsme rozpustili a vmíchali trochu hladké mouky. Poprášíme strouhankou a poklademe plátky slaniny. Dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 1/2 hodiny.

Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo se slanými rohlíky.

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Pstruh pečený na slanině

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář