Pstruh pečený na slanině
04. 02. 2020
Pstruhy předem pokapeme citrónem, osolíme a opepříme. Do pekáčku nebo ohnivzdorné mísy položíme na dno plátky slaniny, posypeme pokrájenou cibulí a drceným bobkovým listem.
Suroviny
4 pstruzi
60 g slaniny
1 cibule
sůl, pepř
bobkový list
30 g másla
troška hladké mouky
jemná strouhanka
Recept
Pstruhy předem pokapeme citrónem, osolíme a opepříme. Do pekáčku nebo ohnivzdorné mísy položíme na dno plátky slaniny, posypeme pokrájenou cibulí a drceným bobkovým listem. Na to položíme pstruhy, které potřeme máslem, které jsme rozpustili a vmíchali trochu hladké mouky. Poprášíme strouhankou a poklademe plátky slaniny. Dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 1/2 hodiny.
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo se slanými rohlíky.
Komentáře Pstruh pečený na slanině