Inzerovat zde
Inzerovat zde

Pečený sumec na másle

31. 01. 2020
Filety ze sumce opláchneme a osušíme. Na straně bez kůže je jemně potřeme trochou citronové šťávy, posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem a trochu posolíme.

Suroviny

filety ze sumce i s kůží, sůl, barevný pepř, citron, kopr, máslo

Recept

Filety ze sumce opláchneme a osušíme. Na straně bez kůže je jemně potřeme trochou citronové šťávy, posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem a trochu posolíme. Kůží dolu vložíme ochucené kousky ryby do pekáčku vymazaného máslem a ten dáme do trouby rozehřáté na sto osmdesát stupňů. Rozpustíme si máslo v hrnečku a do něj přidáme jemně nasekaný kopr. Po přibližně patnácti minutách pečení sumce vytáhneme, zalijeme koprovým máslem, vrátíme zpět do trouby a dopečeme.

Sumec na másle se podává s bramborem či bramborovou kaší a nějakým dobrým zeleninovým salátem.

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Pečený sumec na másle

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář