Inzerovat zde
Inzerovat zde

Obalovaná treska v trojobalu

31. 01. 2020
Rozmrzlé pláty tresky pokapeme z obou stran citronem a opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Odložíme na dvacet minut do chladu. V jedné misce si rozšleháme vejce s trochou mléka, osolíme, opepříme.

Suroviny

1/2 kilogramu filé z tresky, 1 citron, celý pepř, sůl, strouhanka, vejce, olej, hladká mouka, olej

Recept

Rozmrzlé pláty tresky pokapeme z obou stran citronem a opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Odložíme na dvacet minut do chladu. V jedné misce si rozšleháme vejce s trochou mléka, osolíme, opepříme. Do další dáme strouhanku a do další hladkou mouku. Porce tresky jemně osolíme a obalíme do klasického trojobalu, čili nejdříve hladkou mouku, pak vejce a na konec strouhanku – jestli máme rádi tlustší kůrčičku, vejce a strouhanku ještě zopakujeme. Připravené rybí porce usmažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a nějakým zeleninovým salátem. Kdo chce, může si přidat ještě tatarku nebo kečup.

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Obalovaná treska v trojobalu

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář