Mořský jazyk s fenyklem
05. 02. 2020
Z fenyklu odstranit vrchní tuhou vrstvu a nakrájet na nudličky. Mrkev oloupat a nastrouhat nahrubo. Nakrájet šalotky.
Suroviny
máslo
2 šalotky
mrkev
suché bílé víno
citron
creme fraiche
fleur de sel
drcený pepř
hladká petrželka
rýže
Recept
Příprava byla opět velice jednoduchá.
Z fenyklu odstranit vrchní tuhou vrstvu a nakrájet na nudličky. Mrkev oloupat a nastrouhat nahrubo. Nakrájet šalotky. Z poloviny citronu vymačkat šťávu a druhou polovinu nakrájet na kolečka.
Dát vařit rýži. Filety potřít citronovou šťávou.
Na másle zpěnit šalotky, poté přidat fenykl a mrkev. Osolit, opepřit a chvilku orestovat. Zastříknout vínem, lžící citronové šťávy a nechat podusit.
Odstavit z ohně a vmíchat plnou lžíci creme fraiche.
V pánvi opéct rybky a plátky citronu, šup šup, během chvilky jsou hotové! Osolit a opepřit.
Rýži smíchat s nakrájenou petrželkou a může se servírovat.
Komentáře Mořský jazyk s fenyklem