Inzerovat zde
Inzerovat zde

Losos Aljaška s citronovou omáčkou

04. 02. 2020
Koupíme filety z lososa, načtvrtíme, nasolíme, posypeme směsí koření, opatrně zakápneme olivovým olejem a necháme odležet.

Suroviny

4 porce lososa
sůl
směs koření:
oregáno, bazalka, rozmarýn, tymián
olivový olej
plnotučná hořčice

Recept

Koupíme filety z lososa, načtvrtíme, nasolíme, posypeme směsí koření, opatrně zakápneme olivovým olejem a necháme odležet.
U lososa opatrně s kořením, protože je to ryba u které se může znehodnotit její chuť.
Před tepelnou úpravou lehce potřeme plnotučnou hořčicí.
Grilujeme nebo osmažíme na pánvi.
Grilování je lepší, zvýrazní chuť.

Citrónová omáčka

1 ks citron
125 g tekutého másla
sůl, pepř
2 lžíce pokrájené pažitky
1 lžička tymiánu
120 g zakysané smetany

Šťávu z jednoho citronu ušleháme ve vodní lázni do pěny. Po kapkách přidáváme tekuté máslo, dokud omáčka nezhoustne. Potom ji osolíme a opepříme. Vmícháme nakrájenou pažitku, posekaný tymián a zakysanou smetanu.

Podáváme s citrónovou omáčkou a bílým pečivem nebo bramborem.

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Losos Aljaška s citronovou omáčkou

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář