Kapr na houbách a zelenině
04. 02. 2020
Osušené porce kapra osolíme a obalíme ve směsi mouky a papriky. Pekáč vytřeme plátkem slaniny a necháme ho v pekáči.
Suroviny
4 porce kapra
sůl, pepř
polohrubá mouka
mletá paprika
1 plátek slaniny
2 velké cibule
1/2 zelené papriky
1/2 červené papriky
2 stroužky česneku
dušené houby
4 plátky másla
Recept
Osušené porce kapra osolíme a obalíme ve směsi mouky a papriky. Pekáč vytřeme plátkem slaniny a necháme ho v pekáči. Na dno pekáče rozložíme pokrájenou cibuli a papriku, na to dáme podušené houby s pokrájeným česnekem a nahoru položíme obalené porce ryby kůží navrch. Na každou porci dáme kousek másla. Velikost pekáče volte takovou, aby byl rybou úplně naplněný. Pečeme asi půl hodiny, aby se na povrchu ryby udělala kůrka.
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Komentáře Kapr na houbách a zelenině