Inzerovat zde
Inzerovat zde

Kapr na cibuli a slanině

31. 01. 2020
Osušené porce kapra pokapeme citrónem, osolíme a necháme odležet aspoň 1 hodinu. Můžeme nachystat den předem. Cibuli nakrájíme na obloučky, dáme ji do pekáče.

Suroviny

4 porce kapra
sůl
koření na ryby
citrónová šťáva
15 dkg anglické slaniny
2 velké cibule

Recept

Osušené porce kapra pokapeme citrónem, osolíme a necháme odležet aspoň 1 hodinu. Můžeme nachystat den předem. Cibuli nakrájíme na obloučky, dáme ji do pekáče. Odložíme si 4 plátky slaniny a ostatní nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli, promícháme a osolíme. Na cibuli položíme porce ryby kůží navrch, posypeme kořením na ryby, pokud nemáme stačí drcený kmín a pepř. Na každou porci dáme plátek slaniny. Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 20 minut, odkryjeme pečeme ještě asi 10 minut až je slanina křupavá.

Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

K cibuli můžeme taky přidat plátky žampionů.

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Kapr na cibuli a slanině

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář