Jednoduchý kapr na zelenině
16. 07. 2017
Jednoduchý recept na kapra na zelenině.
Potřebujete: 4 - 5 porcí kapra, 200 g kořenové zeleniny,50 g cibule,100 g másla, sůl, špetku pepře, špetku nového koření, 1/2 bobkového listu, 1 citrón, trošku bílého vína, 20 g mouky
Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme, osmahneme na polovině másla a podlijeme vínem. Vložíme do ní lehce osolené porce kapra, zakapeme citrónem a dusíme až je ryba měkká. Pak ji vyjmeme, vývar vydusíme až na tuk, přidáme zbytek čerstvého másla prohnětený s moukou a spolu se zeleninou dusíme až zhoustne. Omáčkou přelijeme porce kapra a podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.
Komentáře Jednoduchý kapr na zelenině