Inzerovat zde
Inzerovat zde

Domácí rybí prsty

31. 01. 2020
Filé po pomalém rozmrznutí v lednici (když to budeme urychlovat např. teplou vodou, jemné rybí maso se nám může rozbahnit a při práci rozpadat) nakrájíme na stejnoměrné obdélníkové proužky, které velikostí i tvarem budou připomínat klasické rybí prsty.

Suroviny

filé z mořské ryby např. tresky (kostky či vyšší pláty), hladká mouka, vejce, strouhanka, pepř, sůl, olej

Recept

Filé po pomalém rozmrznutí v lednici (když to budeme urychlovat např. teplou vodou, jemné rybí maso se nám může rozbahnit a při práci rozpadat) nakrájíme na stejnoměrné obdélníkové proužky, které velikostí i tvarem budou připomínat klasické rybí prsty. Osolíme je a opepříme a  pak obalíme v klasickém trojobalu, čili nejdříve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Usmažíme na větším množství rozpáleného oleje. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

info: domácí výroba je minimálně pracná a pro děti mnohem lepší než rybí prsty prodávané – a to i než ty, kde výrobce deklaruje, že jsou z celých kusů ryb, stejně se tam přidává různá „vylepšovadla“ do obalu.

 

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Domácí rybí prsty

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář