Inzerovat zde
Inzerovat zde
Inzerovat zde

Candát východní

Ten méně známí candát ze dvou druhů žijícím na českém území.

Inzerovat zde

V České republice je candát východní nepříliš známím. Oproti svému bratrovi candátovi obecnému je na tom mnohem hůře co se týče hospodářského významu. Nebývá ani cílem rybářů, jelikož se dorůstá maximálně okolo padesáti centimetrů a především jeho četnost u nás je velmi malá. Veliký rozdíl ve vzhledu oproti candátu obecnému ovšem není. 

Tělo candáta východního je protáhlé a zploštělé. Hlava zakončena ústy vybavenými narozdíl od candáta obecného menšími zoubky. Na hrběte najdeme dvě hřbetní ploutvé. Břišní ploutve má candát východní hned za těmi prsními. Tělo je zbarveno do šeda s lehkým nádechem zelené. Dožívá se maximálně pouze deseti let. 

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Candát východní

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář