Candát s křenem
27. 10. 2015
Recept na Candáta přelitého rozhřátým máslem a nastrouhaným křenem.
4 porce candáta asi po 200 g, citrónová šťáva, 2 lžíce octa, cibule, bobkový list, 8 zrn pepře, 4 zrna nového koření, špetka tymiánu, 3 lžíce nastrouhaného křenu, 80 g másla, zelená petržel, sůl Porce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet. Do hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme ocet, sůl, koření a zvolna vaříme asi 15 minut. Do vývaru vložíme porce candáta, přivedeme rychle k varu, stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme, rozdělíme na talíře a porce přelijeme 2 lžícemi vývaru. Pak posypeme rybu nastrouhaným křenem, přelijeme rozehřátým máslem, ozdobíme zelenou petrželí a podáváme s vařenými brambory pokapanými máslem.
Komentáře Candát s křenem