Inzerovat zde
Inzerovat zde

Candát pečený na másle

31. 01. 2020
Vykostěné filety candáta posypeme z obou stran čerstvě nadrceným pepřem, jemně osolíme a obalíme z obou stran v hladké mouce.

Suroviny

filety candáta, sůl, celý barevný pepř, hladká mouka, máslo olej

Recept

Vykostěné filety candáta posypeme z obou stran čerstvě nadrceným pepřem, jemně osolíme a obalíme z obou stran v hladké mouce. Na pánvi si pomalu rozpálíme máslo s trochou oleje (ten přidáváme, aby se nám tolik nepřepalovalo – pokud máme doma máslo přepuštěné, nemusíme přidávat olej a rozehříváme vše normálně) a pak na něm filety krátce (přibližně dvě až tři minuty z jedné strany a pak zhruba minutku z druhé) opečeme. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem, případně můžeme přidat i čtvrtku citronu na pokapání.

info: candát je velmi jemná a lahodná ryba, kterou nemá smysl moc kořenit čímkoliv jiným než solí a případně pepřem, abychom zbytečně nepřebíjeli jeho skvělou chuť. Jestliže máme filety s kůží, tak je pečeme nejdřív kůží dolů. 

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Candát pečený na másle

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář