Inzerovat zde
Inzerovat zde

Aljašská treska na másle

31. 01. 2020
Filé necháme pomalu rozmrazit. Nemá smysl nic urychlovat, protože pak by se nám rozpadlo a rozbahnilo.

Suroviny

400 gramů mraženého filé z aljašské tresky (kostky), máslo, olej, celý pepř, sůl, hladká mouka, citron

Recept

Filé necháme pomalu rozmrazit. Nemá smysl nic urychlovat, protože pak by se nám rozpadlo a rozbahnilo. Když nám aljašská treska povolí, pokapeme ho z obou stran vymačkanou citronovou šťávou a opepříme. Odložíme na půl hodiny. Jemně poprášíme solí, z obou stran obalíme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme máslo s trochou oleje (pokud máme přepuštěné, nemusíme olej přidávat – jde o to, aby méně prskalo a méně se přepalovalo) a filé usmažíme z obou stran – stačí přibližně tři minutky na každou.

Podáváme s přílohou podle chuti. Asi nejtradičnější je k tresce na másle bramborová kaše nebo vařený brambor, ale můžeme ji podávat třeba i s americkými bramborami nebo s bramborovým salátem a nebo si ji prostě dát jen tak s pečivem. Na pokapání můžeme přiložit čtvrtku citronu.

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Aljašská treska na másle

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář