Vařená štika

27. 10. 2015
Jednoduchý recept na vařenou štiku.

4 porce štiky, 1/4 l bílého vína, 20 g másla, celý pepř, sůl Porce štiky osolíme. Do půl litru vody dáme koření, citrón nakrájený na kolečka, víno, několik minut povaříme a vložíme porce ryby. Potom zmírníme příkon tepla a zvolna vaříme 3 až 5 minut. Stáhneme z plotny a necháme štiku ještě čtvrt hodiny v horké vodě. Podává me polité rozpuštěným máslem, ozdobené kolečky citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Připojené obrázky

Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Komentáře Vařená štika

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář