Pstruh na mandlové omáčce
16. 07. 2017
Skvělý recept na pstruha, na kterém si bezpochyby pochutnáte.
Potřebujete: 4 pstruhy, 150 g cibule, sůl, špetku mletého pepře, 2 stroužky česneku, 50 g loupaných mandlí, 50 g rajčatového protlaku, 80 g oleje, 20 g hladké mouky, 1 citrón, 1/8 bílého vína
Postup: Vykuchané a očistěné pstruhy osolte a po obou stranách opečte na polovině tuku. Vyjměte je a přidejte druhou polovinu oleje. Osmažte na něm nakrájenou cibuli a česnek, zaprašte moukou a umíchejte světlou jíšku. Zřeďte ji vínem a trochou vody. Provařte a nakonec omáčku okořeňte a proceďte. Zakapejte ji citrónem, přidejte rajčatový protlak a na nudličky nakrájené mandle. Prohřejte a podávejte s opečenými pstruhy a rýží.
Komentáře Pstruh na mandlové omáčce