Inzerovat zde
Inzerovat zde

Jak vyrobit těsto na ryby

V několika následujících článcích v této rubrice budete mít možnost vidět jednotlivé receptury pro výrobu těsta. Jak se ovšem správně těsto vyrábí, to už v těchto článcích nezmiňuji a proto je zde tento úvodní článek, který by vám měl napovědět, jakým způsobem tedy správně těsto vyrobit.

Inzerovat zde

V několika následujících článcích v této rubrice budete mít možnost vidět jednotlivé receptury pro výrobu těsta. Jak se ovšem správně těsto vyrábí, to už v těchto článcích nezmiňuji a proto je zde tento úvodní článek, který by vám měl napovědět, jakým způsobem tedy správně těsto vyrobit.

Ingredience na těsto

Jak už jsem zmiňoval, všechny ingredience k jednotlivým příchutím těst najdete v několika dalších článcích této rubriky. Nic méně zmíním zde klasickou formu těsta a ingredience s ním spojené. Budeme potřebovat vejce, cukr, krupici, esenci, případně také potravinářské barvivo.  Základ těsta doporučuji vyrábět z krupice, za roky testování jsem zjistil, že je to mnohem lepší volba než využití například mouky. Stručně řečeno vlastnosti krupice jsou zkrátka mnohem lepší než vlastnosti mouky.

Výroba těsta na ryby

1) Nejprve do misky rozbijeme nachystané vejce.
2) Přidáme dvě lžíce cukru, můžeme použít i více, nic méně není potřeba to přehánět.
3) Nyní přidáme potravinářské barvivo. Tato záležitost ovšem není nutná, pokud ho tedy nemáte, nemusíte to řešit. Pokud chcete dodat atraktivnější vzhled určitou barvou svému těstu, potom je zkrátka nutné potravinářské barvivo použít.
4) Nyní vše důkladně promícháme.
5) Následuje přidání esence s požadovanou příchutí.
6) Opět vše pořádně promícháme.
7) Následně náš výrobek necháme na čtvrt hodinu odležet.
8) Jakmile nám uběhla čtvrthodinka a nás výrobek nám na chvíli odležel, potom můžeme začít přidávat krupici. Tu budeme přidávat tak dlouho, dokud nám nevznikne gumová hmota.
9) Posledním krokem je vložení hotového těsta do sáčku a uskladnění v lednici.

Na co je nutné pamatovat?

Těsto se nesmí lepit na ruce a zároveň by se nemělo ani rozpadat.  V případě, že bude mít těsto neustále řídkou konzistenci, potom přidejte ještě krupici, tu však přidávejte pomalu a opatrně, aby nedošlo k tomu, že se vám naopak později těsto bude rozpadat.  Pokud budete mít těsto suché, tak se vyvarujte přidávání vody. Místo vody použijte olej, který používáte na smažení.

Jak potom těsto na ryby využít?

Můžete z něj vytvořit kuličku nebo jakýkoliv jiný nepravidelný tvar, který potom napíchnete na háček. Velmi dobře vám ovšem vyrobené těsto na ryby může posloužit k obalování a tím pádem i zatraktivnění nástrahy. Obalit tak můžete například kukuřici, pelety či boilies. Těsto ovšem můžete využít i do krmení, pokud si například vyrobíte kuličky z těsta, potom je můžete vhodit do krmení, promíchat a přidat tak snadno zadržovací složku, jakou je například kukuřice.

Připojené obrázky

Rybostroj Zděněk Řeřucha Šéfredaktor Zachytame.cz

Sdílet tento článek

Inzerovat zde

Komentáře Jak vyrobit těsto na ryby

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Vložit první komentář